Voordelen van rentemiddeling

In de juiste omstandigheden kan rentemiddeling een hoop voordelen met zich meebrengen. We hebben de voordelen van rentemiddeling voor u op een rijtje gezet:

Direct lagere maandlasten

Met rentemiddeling kunt u direct profiteren van het lagere rentetarief. Uw maandelijkse vaste lasten gaan dus meteen na het vastzetten van de nieuwe afspraken omlaag.

Meer zekerheid

Uw nieuwe (lagere) hypotheekrente wordt voor een lange periode vastgezet. Dat betekent dat u dus meer zekerheid heeft als het aankomt op de maandlasten die u moet betalen. Zeker wanneer u verwacht dat de rente in de toekomst zal gaan stijgen, is het fijn om te weten dat u hier geen last van zult hebben.

Geen BKR- of inkomenstoetsing

Bij rentemiddeling wordt geen BKR toetsing uitgevoerd. Ook wordt er niet gekeken of de nieuwe hypotheeklasten haalbaar zijn met uw inkomen.

Ook mogelijk bij huizen onder water

Rentemiddeling is ook mogelijk in situaties waarbij de hypotheekschuld groter is dan de waarde van de woning.

Boete hoeft niet in één keer voldaan te worden

De boete die u krijgt omdat u een lagere hypotheekrente afspreekt, hoeft u niet in één keer te betalen; deze wordt namelijk uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode.

Alternatief voor oversluiten

Het kan zijn dat u uw hypotheek wilt oversluiten, maar dat dit vanwege uw huidige situatie niet mogelijk is (denk aan werkeloosheid, het opstarten van een onderneming, of het ontvangen van minder inkomen). In zo’n geval kan rentemiddeling een goed alternatief zijn om toch van een lagere rente te kunnen profiteren.

Geen notariskosten

In tegenstelling tot bij het oversluiten van uw hypotheek wordt u bij rentemiddeling niet met notariskosten geconfronteerd.

Geen taxatiekosten

Bij het oversluiten van uw hypotheek krijgt u altijd te maken met taxatiekosten. Bij rentemiddeling niet.

Geen overige kosten

De overige kosten waar u bij het oversluiten van uw hypotheek mee te maken zou krijgen (zoals bijvoorbeeld de kosten voor de aanvraag Nationale Hypotheek Garantie, de kosten van bouwrente, enzovoorts) heeft u bij rentemiddeling niet.